W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, masło migdałowe, cukier brązowy, tabliczkę czekolady, miód, cynamon oraz kakao.
Gdy masa będzie płynna i cukier się rozpuści, dodajemy szklankę mleka. Chwilę razem gotujemy na bardzo małym ogniu. Ściągamy garnek z palnika i dodajemy żółtka jaj oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie łączymy składniki. W oddzielnym naczyniu ubijamy na sztywno białka jaj ze szczyptą soli.
Łączymy białka jaj delikatnie mieszając z czekoladową masą.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok. 45 minut do tzw. suchego patyczka.
W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, masło migdałowe, cukier brązowy, tabliczkę czekolady, miód, cynamon oraz kakao.
Gdy masa będzie płynna i cukier się rozpuści, dodajemy szklankę mleka. Chwilę razem gotujemy na bardzo małym ogniu. Ściągamy garnek z palnika i dodajemy żółtka jaj oraz przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie łączymy składniki. W oddzielnym naczyniu ubijamy na sztywno białka jaj ze szczyptą soli.
Łączymy białka jaj delikatnie mieszając z czekoladową masą.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez ok. 45 minut do tzw. suchego patyczka.