1. Mleko wlać do garnka i gotować około 2 minuty. Po tym czasie wrzucić płatki owsiane i od czasu do czasu mieszając zagotować.
2. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Dodać do gotujących się płatków razem z syropem klonowym, cynamonem i solą.
3. Całość mieszać gotując, aż owsianka zrobi się gęsta.
4. Dodać do owsianki masło laskowe, wymieszać lekko podgrzewając i gotowe.
5. Dodatkowo przygotować orzechy „w karmelu” – wybrane orzechy podprażyć na suchej patelni, następnie dodać syrop klonowy i lekko podrzucając obtoczyć w nim dokładnie orzechy. Jak tylko syrop dokładnie pokryje wszystkie orzechy, zdjąć je z patelni na talerz i lekko przestudzić przed udekorowaniem owsianki.
1. Mleko wlać do garnka i gotować około 2 minuty. Po tym czasie wrzucić płatki owsiane i od czasu do czasu mieszając zagotować.
2. Jabłko obrać i pokroić w kostkę. Dodać do gotujących się płatków razem z syropem klonowym, cynamonem i solą.
3. Całość mieszać gotując, aż owsianka zrobi się gęsta.
4. Dodać do owsianki masło laskowe, wymieszać lekko podgrzewając i gotowe.
5. Dodatkowo przygotować orzechy „w karmelu” – wybrane orzechy podprażyć na suchej patelni, następnie dodać syrop klonowy i lekko podrzucając obtoczyć w nim dokładnie orzechy. Jak tylko syrop dokładnie pokryje wszystkie orzechy, zdjąć je z patelni na talerz i lekko przestudzić przed udekorowaniem owsianki.