Mąkę pszenną i owsianą mieszamy z sodą. Masło ucieramy z masłem sezamowym. Dodajemy łyżkę brązowego cukru i 1 duże jajko. Masę mieszamy z mąką do połączenia składników – najlepiej użyć do tego miksera. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką przygotowaną masę, zostawiając ok. 3 cm odstępy między formowanymi ciasteczkami. Nasze ciastka posypujemy z wierzchu pestkami słonecznika lub sezamem. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez ok. 15 minut, aż ciasteczka lekko się zarumienią. Studzimy i podajemy z mlekiem lub kawą.
Mąkę pszenną i owsianą mieszamy z sodą. Masło ucieramy z masłem sezamowym. Dodajemy łyżkę brązowego cukru i 1 duże jajko. Masę mieszamy z mąką do połączenia składników – najlepiej użyć do tego miksera. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy łyżką przygotowaną masę, zostawiając ok. 3 cm odstępy między formowanymi ciasteczkami. Nasze ciastka posypujemy z wierzchu pestkami słonecznika lub sezamem. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez ok. 15 minut, aż ciasteczka lekko się zarumienią. Studzimy i podajemy z mlekiem lub kawą.