Menu

Zdrowa kanapka z Primaviką

  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • podłużna bułka (u mnie pełnoziarnista bagietka)
  • hummus paprykowy Primavika
  • kilka sznycelków wegetariańskich Primavika
  • kilka liści sałaty
  • pomidor
  • papryka
  • ew. domowy sos na bazie jogurtu naturalnego (czosnkowy, pomidorowy, koperkowy itp.)

Jak przygotować

Krok po kroku

Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w plastry a paprykę w paski.
Sznycelki wyjmujemy z zalewy ew.kroimy na paski (moja bułka była długa a cieńsza, dlatego pokroiłam kotleciki na paski) i przesmażamy lub opiekamy z obu stron.
Bułkę kroimy wzdłóż na pół i smarujemy smarujemy hummusem. Następnie układamy liście sałaty, plastry pomidora, kawałki papryki oraz steki sojowe. Jeśli chcemy przed podaniem możemy całość polać sosem na bazie jogurtu naturalnego (jogurt naturalny wymieszany z musztardą lub keczupem).

Wykorzystano

Sznycelki wegetariańskie a' la cielęce "Weguś" Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Pomidora kroimy w plastry a paprykę w paski.
Sznycelki wyjmujemy z zalewy ew.kroimy na paski (moja bułka była długa a cieńsza, dlatego pokroiłam kotleciki na paski) i przesmażamy lub opiekamy z obu stron.
Bułkę kroimy wzdłóż na pół i smarujemy smarujemy hummusem. Następnie układamy liście sałaty, plastry pomidora, kawałki papryki oraz steki sojowe. Jeśli chcemy przed podaniem możemy całość polać sosem na bazie jogurtu naturalnego (jogurt naturalny wymieszany z musztardą lub keczupem).

Inne przepisy tego autora