Menu

Wegańskie bezglutenowe pieguski proteinowe

  • Czas: 60
  • Osób: 3
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 łyżki wegańskiej odżywki białkowej waniliowej
  • 6 łyżek mąki owsianej bezglutenowej
  • 2 łyżki erytrytolu
  • ⅓ szklanki mleka roślinnego
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 40 g czekolady gorzkiej
  • 6 łyżek masła orzechowego bez dodatku oleju i soli (Primavika Active)
  • ⅓ szklanki mąki orzechowej

Jak przygotować

Krok po kroku

Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Czekoladę posiekać na mniejsze kawałki. W misce połączyć ze sobą wszystkie składniki suche: mąkę owsianą, erytrytol i mąkę orzechową. Wymieszać. Dodać mleko, masło orzechowe i olej i ponownie wymieszać łyżką. Dodać posiekaną czekoladę wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Z powstałej masy formować niewielkie kule i każdą ułożyć na blaszce. Następnie delikatnie spłaszczyć dłonią lub szklanką. Piec 25-30 minut. Po upieczeniu studzić na kratce. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Smacznego!

Wykorzystano

Masło orzechowe ACTIVE 100% orzeszków arachidowych

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Czekoladę posiekać na mniejsze kawałki. W misce połączyć ze sobą wszystkie składniki suche: mąkę owsianą, erytrytol i mąkę orzechową. Wymieszać. Dodać mleko, masło orzechowe i olej i ponownie wymieszać łyżką. Dodać posiekaną czekoladę wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Z powstałej masy formować niewielkie kule i każdą ułożyć na blaszce. Następnie delikatnie spłaszczyć dłonią lub szklanką. Piec 25-30 minut. Po upieczeniu studzić na kratce. Przechowywać w szczelnym pojemniku. Smacznego!

Inne przepisy od 2VegeLovers