1. Pierwsza warstwa – spód tortu
Całą paczkę ciastek zbożowych drobno rozkruszyć. Dodać 1/4 słoiczka Tahini i wymieszać na zwartą masę. Wyłożyć na spód tortownicy i mocno ugnieść.
2. Druga warstwa – czekoladowa
W 400 ml mleka sojowego zrobić budyń waniliowy. Po zgęstnieniu dodać roztopioną tabliczkę gorzkiej czekolady i dokładnie wymieszać. Wylać na spód tortu. Odstawić w lodówce do stężenia.
3. Trzecia warstwa – ciastkowa
Drugą paczkę ciastek zbożowych również drobno rozkruszy. Dodać 1/4 słoiczka Tahini i wymieszać na zwartą masę. Wyłożyć na czekoladową warstwę.
4. Czwarta warstwa – jasna
Do 400 ml mleka sojowego dodać 1/4 słoiczka masła orzechowego. Dokładnie wymieszać, by masło roztopiło się. Dodać 1 łyżeczkę cukru trzcinowego i 3 łyżki kaszki manny. Mieszać do zgęstnienia. Zblenderować. Wylać na trzecią warstwę tortu. Odstawić w lodówce do stężenia.
Wierzch tortu przeprószyć, startą na małych oczkach, jedną kostką gorzkiej czekolady.
1. Pierwsza warstwa – spód tortu
Całą paczkę ciastek zbożowych drobno rozkruszyć. Dodać 1/4 słoiczka Tahini i wymieszać na zwartą masę. Wyłożyć na spód tortownicy i mocno ugnieść.
2. Druga warstwa – czekoladowa
W 400 ml mleka sojowego zrobić budyń waniliowy. Po zgęstnieniu dodać roztopioną tabliczkę gorzkiej czekolady i dokładnie wymieszać. Wylać na spód tortu. Odstawić w lodówce do stężenia.
3. Trzecia warstwa – ciastkowa
Drugą paczkę ciastek zbożowych również drobno rozkruszy. Dodać 1/4 słoiczka Tahini i wymieszać na zwartą masę. Wyłożyć na czekoladową warstwę.
4. Czwarta warstwa – jasna
Do 400 ml mleka sojowego dodać 1/4 słoiczka masła orzechowego. Dokładnie wymieszać, by masło roztopiło się. Dodać 1 łyżeczkę cukru trzcinowego i 3 łyżki kaszki manny. Mieszać do zgęstnienia. Zblenderować. Wylać na trzecią warstwę tortu. Odstawić w lodówce do stężenia.
Wierzch tortu przeprószyć, startą na małych oczkach, jedną kostką gorzkiej czekolady.