Dno 18cm tortownicy wyłożyć pergaminem. (Możecie użyć większej średnicy, jednak wtedy torcik będzie dużo niższy).
Wszystkie składniki na spód wymieszać na jednolitą masę (ja zrobiłam to blenderem), wyłożyć na dno tortownicy, docisnąć.
Składniki na masę orzechową również zblenderować na gładką masę, którą wylać na spód. Włożyć do zamrażalnika na 4-6 godzin.
Po tym czasie wyjąć torcik z zamrażalki, polać wegańską polewą (wszystkie składniki podgrzać do otrzymania gładkiej polewy), która pod wpływem zimnej masy od razu się zsiądzie.
Jeść 15 minut po wyjęciu z zamrażalki.
Dno 18cm tortownicy wyłożyć pergaminem. (Możecie użyć większej średnicy, jednak wtedy torcik będzie dużo niższy).
Wszystkie składniki na spód wymieszać na jednolitą masę (ja zrobiłam to blenderem), wyłożyć na dno tortownicy, docisnąć.
Składniki na masę orzechową również zblenderować na gładką masę, którą wylać na spód. Włożyć do zamrażalnika na 4-6 godzin.
Po tym czasie wyjąć torcik z zamrażalki, polać wegańską polewą (wszystkie składniki podgrzać do otrzymania gładkiej polewy), która pod wpływem zimnej masy od razu się zsiądzie.
Jeść 15 minut po wyjęciu z zamrażalki.