Menu

Wafle z masłem orzechowym, konfiturą i czekoladą

Przepis z bloga: magicznykociolek.blox.pl
  • Czas: 20
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • opakowanie wafli tortowych 1/2-2/3 słoiczka czekoladowego masła orzechowego (Primavika) 1 łyżka kakao domowy kwaśny dżem najlepiej z czarnej porzeczki ew. prażone ziarna Cynamonowy Raj

Jak przygotować

Krok po kroku

Czekoladowe masło orzechowe (najlepiej w temp. pokojowej) mieszamy z kakao (nie przejmujcie się, że krem zgęstnieje).
Wafle przekładamy na przemian czekoladowym masłem orzechowym, niewielką ilością ziarenek (jak damy za dużo to wafle się nie zlepią) i domową konfiturą za każdym razem dobrze dociskając. Na samym końcu obciążamy wafle książkami lub deską do krojenia i odstawiamy na co najmniej 30 minut.

Wykorzystano

Masło orzechowe kakaowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Czekoladowe masło orzechowe (najlepiej w temp. pokojowej) mieszamy z kakao (nie przejmujcie się, że krem zgęstnieje).
Wafle przekładamy na przemian czekoladowym masłem orzechowym, niewielką ilością ziarenek (jak damy za dużo to wafle się nie zlepią) i domową konfiturą za każdym razem dobrze dociskając. Na samym końcu obciążamy wafle książkami lub deską do krojenia i odstawiamy na co najmniej 30 minut.

Inne przepisy od Magiczny Kociołek