Twaróg umieść w misce i rozdrobnij go widelcem. Kolejno do sera dodaj jajka, szczyptę soli, cukier, tahini naturalne, cukier waniliowy oraz mniej więcej 100 g mąki. Zagnieć ciasto.
Resztę mąki wysyp na stolnicę, przełóż ciasto z miski, pozagniataj jeszcze chwileczkę (w razie konieczności dosyp troszeczkę mąki), a następnie rozwałkuj na płat o grubości około 1 cm.
Za pomocą szklanki lub dowolnej foremki wykrój placuszki. Obtocz je w pozostałej na stolnicy mące.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju, partiami wkładaj placuszki i opiekaj z dwóch stron na złoty kolor. W razie potrzeby dolewaj kolejne łyżki oleju.
Od razu po upieczeniu podawaj na stół.
Placuszki można oprószyć cukrem pudrem i smarować ulubionymi konfiturami. Polecam Jagódkę kamczacką z limonką Primaeco lub Jagódkę kamczacką Primaeco
Twaróg umieść w misce i rozdrobnij go widelcem. Kolejno do sera dodaj jajka, szczyptę soli, cukier, tahini naturalne, cukier waniliowy oraz mniej więcej 100 g mąki. Zagnieć ciasto.
Resztę mąki wysyp na stolnicę, przełóż ciasto z miski, pozagniataj jeszcze chwileczkę (w razie konieczności dosyp troszeczkę mąki), a następnie rozwałkuj na płat o grubości około 1 cm.
Za pomocą szklanki lub dowolnej foremki wykrój placuszki. Obtocz je w pozostałej na stolnicy mące.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju, partiami wkładaj placuszki i opiekaj z dwóch stron na złoty kolor. W razie potrzeby dolewaj kolejne łyżki oleju.
Od razu po upieczeniu podawaj na stół.
Placuszki można oprószyć cukrem pudrem i smarować ulubionymi konfiturami. Polecam Jagódkę kamczacką z limonką Primaeco lub Jagódkę kamczacką Primaeco