Blachę smarujemy wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą pianę (jajka wyraźnie powinny zwiększyć swoją objętość). Wyłączamy mikser i stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając drewnianą łyżką tak by piana nie opadła. Gotową masę wylewamy do wcześniej przygotowanej formy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok. 20-25 minut. Studzimy najpierw przez ok. 10 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika a następnie na kratce.
Twaróg miksujemy stopniowo dodając masło sezamowe oraz tahini. Na końcu miksując na najwolniejszych obrotach stopniowo wsypujemy cukier puder do smaku.
Ostudzony biszkopt kroimy pionowo na pół a następnie każdą połówkę w poprzek (powstaną cztery placki). Do formy układamy pierwszy placek, nasączamy go 1/4 ilości wody i rozsmarowujemy 1/3 masy. Kładziemy drugi placek i powtarzamy z nasączaniem oraz masą. Następnie trzeci i czwarty placek (ostatni placek również nasączamy i dopiero potem nasączoną stroną do dołu układamy na reszcie). Na samym końcu tort posypujemy z sitka kakao lub czekoladą w proszku.
Blachę smarujemy wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.
Jajka ucieramy z cukrem na puszystą pianę (jajka wyraźnie powinny zwiększyć swoją objętość). Wyłączamy mikser i stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszając drewnianą łyżką tak by piana nie opadła. Gotową masę wylewamy do wcześniej przygotowanej formy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na ok. 20-25 minut. Studzimy najpierw przez ok. 10 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika a następnie na kratce.
Twaróg miksujemy stopniowo dodając masło sezamowe oraz tahini. Na końcu miksując na najwolniejszych obrotach stopniowo wsypujemy cukier puder do smaku.
Ostudzony biszkopt kroimy pionowo na pół a następnie każdą połówkę w poprzek (powstaną cztery placki). Do formy układamy pierwszy placek, nasączamy go 1/4 ilości wody i rozsmarowujemy 1/3 masy. Kładziemy drugi placek i powtarzamy z nasączaniem oraz masą. Następnie trzeci i czwarty placek (ostatni placek również nasączamy i dopiero potem nasączoną stroną do dołu układamy na reszcie). Na samym końcu tort posypujemy z sitka kakao lub czekoladą w proszku.