Menu

Tofu w panierce orzechowo-sezamowej

  • Czas: 30
  • Osób: 6
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 op. tofu naturalnego
  • 8 łyżek sosu sojowego
  • 4 łyżki mleka roślinnego
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • ziarna sezamu

Jak przygotować

Krok po kroku

Tofu kroimy na pół, a następnie każdą połowę na cienkie plasterki.
Każdy kawałek tofu nakłuwamy widelcem z każdej strony (chodzi o to, żeby potem lepiej nasiąknęło masą orzechową)
Blendujemy na gładką masę sos sojowy, mleko i masło orzechowe.
Pokrojone tofu zanurzamy w powstałym sosie orzechowym i pozostawiamy na min. 15 min. Ważne, żeby każdy kawałek był pokryty masą.
Każdy kawałek tofu obtaczamy z obu stron ziarnami sezamu i smażymy na niewielkiej ilości oliwy.

Wykorzystano

Masło orzechowe naturalne Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Tofu kroimy na pół, a następnie każdą połowę na cienkie plasterki.
Każdy kawałek tofu nakłuwamy widelcem z każdej strony (chodzi o to, żeby potem lepiej nasiąknęło masą orzechową)
Blendujemy na gładką masę sos sojowy, mleko i masło orzechowe.
Pokrojone tofu zanurzamy w powstałym sosie orzechowym i pozostawiamy na min. 15 min. Ważne, żeby każdy kawałek był pokryty masą.
Każdy kawałek tofu obtaczamy z obu stron ziarnami sezamu i smażymy na niewielkiej ilości oliwy.

Inne przepisy tego autora