Tofu kroimy na pół, a następnie każdą połowę na cienkie plasterki.
Każdy kawałek tofu nakłuwamy widelcem z każdej strony (chodzi o to, żeby potem lepiej nasiąknęło masą orzechową)
Blendujemy na gładką masę sos sojowy, mleko i masło orzechowe.
Pokrojone tofu zanurzamy w powstałym sosie orzechowym i pozostawiamy na min. 15 min. Ważne, żeby każdy kawałek był pokryty masą.
Każdy kawałek tofu obtaczamy z obu stron ziarnami sezamu i smażymy na niewielkiej ilości oliwy.
Tofu kroimy na pół, a następnie każdą połowę na cienkie plasterki.
Każdy kawałek tofu nakłuwamy widelcem z każdej strony (chodzi o to, żeby potem lepiej nasiąknęło masą orzechową)
Blendujemy na gładką masę sos sojowy, mleko i masło orzechowe.
Pokrojone tofu zanurzamy w powstałym sosie orzechowym i pozostawiamy na min. 15 min. Ważne, żeby każdy kawałek był pokryty masą.
Każdy kawałek tofu obtaczamy z obu stron ziarnami sezamu i smażymy na niewielkiej ilości oliwy.