Mąkę, cukier i proszek do pieczenia przesiać, dodać masło i drobno posiekać. Dodać jajka i śmietaną, szybko zagnieść. Uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut.
Obrać jabłka, rozprażyć w garnku z odrobiną wody (ale tak, aby pozostały jeszcze widoczne kawałki jabłek), przestudzić.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto podzielić na dwie części, jedną włożyć z powrotem do lodówki, a drugą rozwałkować i przenieść do blachy. Posmarować masłem orzechowym, nałożyć mus jabłkowy. Rozwałkować drugą część ciasta, położyć na wierzchu.
Piec ok. 40 minut w temp. 200 stopni.
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia przesiać, dodać masło i drobno posiekać. Dodać jajka i śmietaną, szybko zagnieść. Uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut.
Obrać jabłka, rozprażyć w garnku z odrobiną wody (ale tak, aby pozostały jeszcze widoczne kawałki jabłek), przestudzić.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto podzielić na dwie części, jedną włożyć z powrotem do lodówki, a drugą rozwałkować i przenieść do blachy. Posmarować masłem orzechowym, nałożyć mus jabłkowy. Rozwałkować drugą część ciasta, położyć na wierzchu.
Piec ok. 40 minut w temp. 200 stopni.