1. Orzechy cashew zalać dużą ilością wody i zostawić na noc do rozmiękczenia.
2. Daktyle i migdały zmielić przy pomocy blendera ręcznego. Dodać olej kokosowy, cynamon, sok z mandarynek, szczyptę soli i ponownie zmiksować. Ciasto włożyć do formy.
3. Następnie przygotować krem z bananów. Orzechy cashew opłukać i zmielić. Dodać do nich banany i ponownie zmiksować. Masę bananową, zmielone cashew, masło z nerkowców smażone Primavika, olej kokosowy, sok z mandarynek mieszać tak długo, aż powstanie kremowa masa. 2/3 kremu wlać na wcześniej przygotowane podłoże. Do reszty masy dodać kakao. Kakaową masę wlać na górę formy i rozprowadzić widelcem. Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki.
4. Tort przed podaniem przystroić ziarnami granatu.
1. Orzechy cashew zalać dużą ilością wody i zostawić na noc do rozmiękczenia.
2. Daktyle i migdały zmielić przy pomocy blendera ręcznego. Dodać olej kokosowy, cynamon, sok z mandarynek, szczyptę soli i ponownie zmiksować. Ciasto włożyć do formy.
3. Następnie przygotować krem z bananów. Orzechy cashew opłukać i zmielić. Dodać do nich banany i ponownie zmiksować. Masę bananową, zmielone cashew, masło z nerkowców smażone Primavika, olej kokosowy, sok z mandarynek mieszać tak długo, aż powstanie kremowa masa. 2/3 kremu wlać na wcześniej przygotowane podłoże. Do reszty masy dodać kakao. Kakaową masę wlać na górę formy i rozprowadzić widelcem. Ciasto odstawić na kilka godzin do lodówki.
4. Tort przed podaniem przystroić ziarnami granatu.