Menu

Smaki z dzieciństwa

  • Czas: 30
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • mąka razowa 1,5 szklanka
  • mąka pszenna 1,5 szklanki
  • mleko 2% 3,5 szklanki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • banany 5 sztuki
  • naturalny miód 1 łyżka
  • masło 2 lyżki
  • granat
  • trochę bitej śmietany
  • trochę gorzkiej ub mlecznej czekolady
  • oliwa z oliwy

Jak przygotować

Krok po kroku

Mąkę pszenną i razową wsypać do miski dodać mleko jajko i szczypte soli wszystko wymiksować. Rozgrzaną patelnie lekko wysmarować oliwą i wlewać chochelką ciasto. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Na patelnie dodać masło i miód i przekroione banany smażyć z dwóch stron ok 4 min. Naleśniki wysmarować masłem orzechowym położyć po jednej połówce usmażonych banonów i zwinąć Na tależu ułożyć po 2 naleśniki udekorować banaem bitą śmietaną(nie za dużo) i trochę czekolady. DEKORUJEMY LISTKIEM MIĘTY :D

Wykorzystano

Masło orzechowe kakaowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Mąkę pszenną i razową wsypać do miski dodać mleko jajko i szczypte soli wszystko wymiksować. Rozgrzaną patelnie lekko wysmarować oliwą i wlewać chochelką ciasto. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Na patelnie dodać masło i miód i przekroione banany smażyć z dwóch stron ok 4 min. Naleśniki wysmarować masłem orzechowym położyć po jednej połówce usmażonych banonów i zwinąć Na tależu ułożyć po 2 naleśniki udekorować banaem bitą śmietaną(nie za dużo) i trochę czekolady. DEKORUJEMY LISTKIEM MIĘTY :D