Menu

Słodkie tosty z masłem migdałowym

  • Czas: 20
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • masło migdałowe lub orzechowe
  • odrobina zwykłego masła do smażenia
  • 1 jajko
  • odrobina mleka
  • cukier waniliowy
  • cynamon
  • opcjonalnie miód do polania na koniec

Jak przygotować

Krok po kroku

Tosty smarujemy masłem migdałowym, wkładamy banana i zgniatamy razem. W osobnej miseczce mieszamy jajko, cukier waniliowy i cynamon, ja dodaję jeszcze odrobinę mleka sojowego (waniliowego) ale możecie pominąć ten krok. Zanurzamy kanapkę z obu stron w masie jajecznej, wkładamy tosta na patelnię i smażymy z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Na koniec posypujemy cynamonem i polewamy miodem.

Wykorzystano

Masło migdałowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Tosty smarujemy masłem migdałowym, wkładamy banana i zgniatamy razem. W osobnej miseczce mieszamy jajko, cukier waniliowy i cynamon, ja dodaję jeszcze odrobinę mleka sojowego (waniliowego) ale możecie pominąć ten krok. Zanurzamy kanapkę z obu stron w masie jajecznej, wkładamy tosta na patelnię i smażymy z obu stron do uzyskania złocistego koloru. Na koniec posypujemy cynamonem i polewamy miodem.

Inne przepisy od Szusz