Ciasto kruche
Wszystkie składniki umieścić w misie i szybko zagnieść ciasto.
Uformować kulę. Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1h.
Po tym czasie wyjąć ciasto, wyłożyć nim formę i piec z obciążeniem.
Pieczenie I
Temperatura: 190ºC
Czas: 12 min. (następnie należy zdjąć obciążenie i piec kolejne 7 min.)
Na podpieczony, gorący spód wyłożyć masę sernikową, a na wierzchu ułożyć kawałki rabarbaru.
Dodatki
Rabarbar pokroić w dowolne kształty (warto przemyśleć wzór wcześniej) i zasypać cukrem na czas przygotowania masy sernikowej.
Odstawić.
Masa sernikowa
Wszystkie składniki umieścić w misie i zmiksować na gładką masę.
Wylać na gorący, podpieczony spód.
Ułożyć fantazyjnie rabarbar, nie wciskając go w masę.
Ponownie piec.
Pieczenie II
Temperatura: 150ºC
Czas: 45 min.
Studzić w formie.
Następnie wstawić do lodówki na ok. 1h przed podaniem.
Przechowywać w lodówce.
Ciasto kruche
Wszystkie składniki umieścić w misie i szybko zagnieść ciasto.
Uformować kulę. Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1h.
Po tym czasie wyjąć ciasto, wyłożyć nim formę i piec z obciążeniem.
Pieczenie I
Temperatura: 190ºC
Czas: 12 min. (następnie należy zdjąć obciążenie i piec kolejne 7 min.)
Na podpieczony, gorący spód wyłożyć masę sernikową, a na wierzchu ułożyć kawałki rabarbaru.
Dodatki
Rabarbar pokroić w dowolne kształty (warto przemyśleć wzór wcześniej) i zasypać cukrem na czas przygotowania masy sernikowej.
Odstawić.
Masa sernikowa
Wszystkie składniki umieścić w misie i zmiksować na gładką masę.
Wylać na gorący, podpieczony spód.
Ułożyć fantazyjnie rabarbar, nie wciskając go w masę.
Ponownie piec.
Pieczenie II
Temperatura: 150ºC
Czas: 45 min.
Studzić w formie.
Następnie wstawić do lodówki na ok. 1h przed podaniem.
Przechowywać w lodówce.