SPÓD:
Orzechy bardzo drobno siekamy lub mielimy w malakserze, prażymy na suchej patelni.
Dodajemy posiekane daktyle i roztopiony olej kokosowy – wszytko razem dokładnie mieszamy, wylepiamy spód tortownicy.
MASA SEROWA:
Ser biały ucieramy z cukrem pudrem, dzielimy na 2 części.
Do jednej dodajemy podprażony kokos, do drugiej masło orzechowe.
Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody, podgrzewamy, dzieli na pół i dodajemy do każdej z mas ( miksujemy ).
Kokosową masę wylewamy na orzechowy spod, wygładzamy, przykrywamy masa orzechową.
Całość możemy dodatkowo posypać prażonymi orzechami.
Odstawiamy na noc do lodówki.
SPÓD:
Orzechy bardzo drobno siekamy lub mielimy w malakserze, prażymy na suchej patelni.
Dodajemy posiekane daktyle i roztopiony olej kokosowy – wszytko razem dokładnie mieszamy, wylepiamy spód tortownicy.
MASA SEROWA:
Ser biały ucieramy z cukrem pudrem, dzielimy na 2 części.
Do jednej dodajemy podprażony kokos, do drugiej masło orzechowe.
Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody, podgrzewamy, dzieli na pół i dodajemy do każdej z mas ( miksujemy ).
Kokosową masę wylewamy na orzechowy spod, wygładzamy, przykrywamy masa orzechową.
Całość możemy dodatkowo posypać prażonymi orzechami.
Odstawiamy na noc do lodówki.