Menu

Roladki z bakłażana z masłem orzechowym

  • Czas: 20
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 średnie bakłażany
  • masło orzechowe bez soli i cukru Primavica
  • szczypta chilli w proszku
  • dwie łyżeczki oliwy z oliwek
  • pół małego kubeczka jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki siekanej kolendry
  • 2 ząbki czosnku

Jak przygotować

Krok po kroku

Bakłażany pokroić wzdłuż na plastry ok. centymetrowej grubości Posmarować oliwą i ugrilliować na elektrycznym grillu z obu stron aż będą miękkie. Masło orzechowe, jogurt, drobniutko posiekany czosnek, chilli, i kolendrę dokładnie mieszkamy. Każdy plaster bakłażana dokładnie smarujemy sosem orzechowym i zwijamy spinając wykałaczką.

Wykorzystano

Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Bakłażany pokroić wzdłuż na plastry ok. centymetrowej grubości Posmarować oliwą i ugrilliować na elektrycznym grillu z obu stron aż będą miękkie. Masło orzechowe, jogurt, drobniutko posiekany czosnek, chilli, i kolendrę dokładnie mieszkamy. Każdy plaster bakłażana dokładnie smarujemy sosem orzechowym i zwijamy spinając wykałaczką.