Menu

Ślimaczki z ciasta francuskiego

  • Czas: 60
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • Płat ciasta francuskiego
  • Roztrzepane jajko do posmarowania
  • Masło orzechowe czekoladowe

Jak przygotować

Krok po kroku

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciasto rozwinąć na blacie i dokładnie posmarować masłem orzechowym, zostawiając odstęp przy krawędziach (żeby nadzienie nie wypłynęło). Zwinąć w roladę, a następnie pokroić na około 2-3cm plastry. Gotowe roladki rozłożyć na papierze do pieczenia, zachowując odstęp (powiększą się podczas pieczenia :)). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut do zrumienienia. Po tym czasie ostrożnie wyjąć i podawać.

Wykorzystano

Masło orzechowe kakaowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciasto rozwinąć na blacie i dokładnie posmarować masłem orzechowym, zostawiając odstęp przy krawędziach (żeby nadzienie nie wypłynęło). Zwinąć w roladę, a następnie pokroić na około 2-3cm plastry. Gotowe roladki rozłożyć na papierze do pieczenia, zachowując odstęp (powiększą się podczas pieczenia :)). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut do zrumienienia. Po tym czasie ostrożnie wyjąć i podawać.

Inne przepisy od Poranek na słodko