Menu

Praliny z gorzkiej czekolady z masłem migdałowym

Przepis z bloga: www.mrfit-trener.com
  • Czas: 20
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 140g czekolady gorzkiej 90%
  • 20g masła migdałowego Primavika
  • 20g migdałów

Jak przygotować

Krok po kroku

1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy połowę czekolady i rozlewamy do foremek (do połowy ich wysokości). Ja przygotowałem 16 sztuk (foremki kupiłem bodajże w Tigerze). Po przestygnięciu odstawiamy na kwadrans do lodówki.
2. Następnie do każdej nakładamy 1/4 łyżeczki masła migdałowego i zalewamy drugą połową roztopionej czekolady.
3. Posypujemy posiekanymi migdałami i odstawiamy do lodówki. GOTOWE!

Wykorzystano

Masło migdałowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy połowę czekolady i rozlewamy do foremek (do połowy ich wysokości). Ja przygotowałem 16 sztuk (foremki kupiłem bodajże w Tigerze). Po przestygnięciu odstawiamy na kwadrans do lodówki.
2. Następnie do każdej nakładamy 1/4 łyżeczki masła migdałowego i zalewamy drugą połową roztopionej czekolady.
3. Posypujemy posiekanymi migdałami i odstawiamy do lodówki. GOTOWE!