Pomidora nacinamy od spodu na krzyż, zalewamy gorącą i zostawiamy na kilka minut. Po chwili obieramy go ze skórki, kroimy na ćwiartki i usuwamy szypułki oraz gniazda nasienne z komór. Pozostały miąższ kroimy w drobną kostkę, rozgniatamy widelcem a następnie wrzucamy na suchą patelnię i przesmażamy aż całość zgęstnieje.
Steki wyjmujemy z zalewy, grillujemy, opiekamy w opiekaczu lub przesmażamy na suchej patelni (w marynacie w której się znajdowały jest już olej) i odkładamy ma bok. Kiedy przestygną kroimy je w mniejsze kawałki. Warzywa gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, następnie dodajemy odparowane pomidory (lub koncentrat pomidorowy), pokrojone steki oraz przyprawy. Całość mieszamy, podgrzewamy przez chwilę i podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami (moim zdaniem najlepiej smakuje z kaszą gryczaną)
Pomidora nacinamy od spodu na krzyż, zalewamy gorącą i zostawiamy na kilka minut. Po chwili obieramy go ze skórki, kroimy na ćwiartki i usuwamy szypułki oraz gniazda nasienne z komór. Pozostały miąższ kroimy w drobną kostkę, rozgniatamy widelcem a następnie wrzucamy na suchą patelnię i przesmażamy aż całość zgęstnieje.
Steki wyjmujemy z zalewy, grillujemy, opiekamy w opiekaczu lub przesmażamy na suchej patelni (w marynacie w której się znajdowały jest już olej) i odkładamy ma bok. Kiedy przestygną kroimy je w mniejsze kawałki. Warzywa gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, następnie dodajemy odparowane pomidory (lub koncentrat pomidorowy), pokrojone steki oraz przyprawy. Całość mieszamy, podgrzewamy przez chwilę i podajemy z kaszą, ryżem lub ziemniakami (moim zdaniem najlepiej smakuje z kaszą gryczaną)