Wystarczy wymieszać szklankę maślanki z połową otrąb owsianych, żółtkiem, łyżeczką proszku do pieczenia i odstawić powstałą masę na 15 minut. Następnie ubić białko na sztywną pianę z odrobiną soli.Jabłko pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem. Białko, jabłko oraz 2 łyżki deserku primavika dodać do masy. Wymieszac i smażyć na patelni teflonowej.Podajemy udekorowane serkiem mascarpone oraz sosem zrobionym z 3/4 szklanki jogurtu oraz łyżeczki deserku primavika. I możemy się zajadać.
Wystarczy wymieszać szklankę maślanki z połową otrąb owsianych, żółtkiem, łyżeczką proszku do pieczenia i odstawić powstałą masę na 15 minut. Następnie ubić białko na sztywną pianę z odrobiną soli.Jabłko pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem. Białko, jabłko oraz 2 łyżki deserku primavika dodać do masy. Wymieszac i smażyć na patelni teflonowej.Podajemy udekorowane serkiem mascarpone oraz sosem zrobionym z 3/4 szklanki jogurtu oraz łyżeczki deserku primavika. I możemy się zajadać.