Menu

Placuszki otrębowe z nutą jabłka i cynamonu

  • Czas: 30
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • szklanka maślanki naturalnej
  • 1/2 szklanki otrąb owsianych
  • jabłko
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • jajko
  • 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 duże łyżki deserku jesienna śliwka z ziarnami zbóż
  • mascarpone oraz suszona aronia do dekoracji

Jak przygotować

Krok po kroku

Wystarczy wymieszać szklankę maślanki z połową otrąb owsianych, żółtkiem, łyżeczką proszku do pieczenia i odstawić powstałą masę na 15 minut. Następnie ubić białko na sztywną pianę z odrobiną soli.Jabłko pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem. Białko, jabłko oraz 2 łyżki deserku primavika dodać do masy. Wymieszac i smażyć na patelni teflonowej.Podajemy udekorowane serkiem mascarpone oraz sosem zrobionym z 3/4 szklanki jogurtu oraz łyżeczki deserku primavika. I możemy się zajadać.

Wykorzystano

Deser Jesienna śliwka z ziarnami zbóż

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Wystarczy wymieszać szklankę maślanki z połową otrąb owsianych, żółtkiem, łyżeczką proszku do pieczenia i odstawić powstałą masę na 15 minut. Następnie ubić białko na sztywną pianę z odrobiną soli.Jabłko pokroić w kostkę i wymieszać z cynamonem. Białko, jabłko oraz 2 łyżki deserku primavika dodać do masy. Wymieszac i smażyć na patelni teflonowej.Podajemy udekorowane serkiem mascarpone oraz sosem zrobionym z 3/4 szklanki jogurtu oraz łyżeczki deserku primavika. I możemy się zajadać.

Inne przepisy tego autora