Oryginalny przepis z emitowanego na początku lat dziewięćdziesiątych serialu "Wojownicze Żółwie Ninja". Pojawił się w 26 odcinku 3 serii, opowiadającym o tym jak główny wróg żółwi Shredder założył pizzerię aby namierzyć znanych z miłości do pizzy bohaterów. Początkowo to zestawienie składników wydało mi się dziwne, ale to naprawdę smaczne połączenie. W połowie szklanki letniej wody rozpuszczamy drożdże i dodajemy cukru. Kiedy zaczną pracować wlewamy wszystko do mąki. Dodajemy jeszcze pół szklanki i ugniatamy ciasto. Rozwałkowujemy ciasto na płaski placek, wkładamy go na blachę i smarujemy masłem orzechowym. Układamy na nim plasterki obranego awokado i ogórka kiszonego. Ogórka powinno być więcej niż awokado. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy jakieś 15 minut. Wyznacznikiem będą zrumienione brzegi.
Oryginalny przepis z emitowanego na początku lat dziewięćdziesiątych serialu "Wojownicze Żółwie Ninja". Pojawił się w 26 odcinku 3 serii, opowiadającym o tym jak główny wróg żółwi Shredder założył pizzerię aby namierzyć znanych z miłości do pizzy bohaterów. Początkowo to zestawienie składników wydało mi się dziwne, ale to naprawdę smaczne połączenie. W połowie szklanki letniej wody rozpuszczamy drożdże i dodajemy cukru. Kiedy zaczną pracować wlewamy wszystko do mąki. Dodajemy jeszcze pół szklanki i ugniatamy ciasto. Rozwałkowujemy ciasto na płaski placek, wkładamy go na blachę i smarujemy masłem orzechowym. Układamy na nim plasterki obranego awokado i ogórka kiszonego. Ogórka powinno być więcej niż awokado. Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy jakieś 15 minut. Wyznacznikiem będą zrumienione brzegi.