Menu

Pierniczki z masłem orzechowym

  • Czas: 30
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 250g mąki pszennej
  • 100g stopionego masła
  • 200g płynnego miodu
  • 100g masła orzechowego Active
  • opakowanie przyprawy korzennej do piernika
  • łyżka cynamonu
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystkie składniki przekładamy do naczynia i dobrze mieszamy do połączenia składników.
Masa będzie klejąca i dość gęsta, wystarczy rozwałkować ciasto na lekko omączonym blacie na grubość 4mm i wykrawać kółeczka przekładając je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Piec w temperaturze 180' przez 10 minut, następnie ostudzić i polukrować.
Można przechowywać w puszce do 4 tygodni.

Wykorzystano

Masło orzechowe ACTIVE mix orzechów crunchy

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystkie składniki przekładamy do naczynia i dobrze mieszamy do połączenia składników.
Masa będzie klejąca i dość gęsta, wystarczy rozwałkować ciasto na lekko omączonym blacie na grubość 4mm i wykrawać kółeczka przekładając je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
Piec w temperaturze 180' przez 10 minut, następnie ostudzić i polukrować.
Można przechowywać w puszce do 4 tygodni.

Inne przepisy od Smaki Alzacji