Ricottę zmiksować z jajkiem, cukrem, solą, proszkiem do pieczenia. Płatki owsiane zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić do napęcznienia. Nastepnie połączyć z ricottową masą.
Dodać borówki i migdały, wymieszać.
Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjąć, udekorować frużeliną i podawać.
Smacznego!
Ricottę zmiksować z jajkiem, cukrem, solą, proszkiem do pieczenia. Płatki owsiane zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić do napęcznienia. Nastepnie połączyć z ricottową masą.
Dodać borówki i migdały, wymieszać.
Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjąć, udekorować frużeliną i podawać.
Smacznego!