Menu

Pieczona Ricottowa owsianka z borówkami

  • Czas: 60
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 100g ricotty, jajko, łyżka cukru trzcinowego, garstka migdałów, szczypta soli, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, masło do natłuszczenia kokilki, garść borówek, 4 łyżki płatków owsianych, łyżeczka masła migdałowego

Jak przygotować

Krok po kroku

Ricottę zmiksować z jajkiem, cukrem, solą, proszkiem do pieczenia. Płatki owsiane zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić do napęcznienia. Nastepnie połączyć z ricottową masą.
Dodać borówki i migdały, wymieszać.
Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjąć, udekorować frużeliną i podawać.

Smacznego!

Wykorzystano

Masło migdałowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Ricottę zmiksować z jajkiem, cukrem, solą, proszkiem do pieczenia. Płatki owsiane zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić do napęcznienia. Nastepnie połączyć z ricottową masą.
Dodać borówki i migdały, wymieszać.
Do natłuszczonej kokilki przelać masę i piec około 35 minut w 180 stopniach.
Po tym czasie wyjąć, udekorować frużeliną i podawać.

Smacznego!

Inne przepisy tego autora