Menu

Pesto z suszonych pomidorów i masła migdałowego

  • Czas: 20
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • ok. 10-12 sztuk suszonych pomidorów w oliwie
  • 4 łyżki masła migdałowego Primavika
  • ząbek czosnku
  • kilka kropel soku z cytryny
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz do smaku

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładka pastę i wyłożyć do miseczki. Można udekorować listkami bazylii i posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Pesto można wzbogacić, dodając do niego tarty parmezan,świeżą bazylię, czarne oliwki lub fileciki anchois, wedle upodobania.

Wykorzystano

Masło migdałowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładka pastę i wyłożyć do miseczki. Można udekorować listkami bazylii i posypać świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

Pesto można wzbogacić, dodając do niego tarty parmezan,świeżą bazylię, czarne oliwki lub fileciki anchois, wedle upodobania.

Inne przepisy tego autora