1. 2 szklanki płatków owsianych mielimy na mąkę, 2 bierzemy w normalnej postaci i wsypujemy do miski razem z wiórkami kokosowymi i miksem nasion
2. Dodajemy masło orzechowe, rodzynki, sól i cynamon
3. Dodajemy miód i mieszamy całość ręką
4. Na koniec dodajemy wodę aż do uzyskania kleistej konsystencji
5. Kładziemy masę na wyłożoną papierem do pieczenia płaską blaszkę z piekarnika i rozprowadzamy
6. Jeśli wolimy bardziej chrupiącą wersję rozprowadzamy cienko- osobiście wolę kiedy granola nie jest chrupka, więc rozprowadzam masę grubiej, niekoniecznie na całej blaszce
7. Czynność ułatwimy sobie poprzez zmoczenie dłoni w wodzie
8. Całość lekko przyklepujemy i kroimy w dowolny kształt
9. Pieczemy w 160° przez około 45 minut
1. 2 szklanki płatków owsianych mielimy na mąkę, 2 bierzemy w normalnej postaci i wsypujemy do miski razem z wiórkami kokosowymi i miksem nasion
2. Dodajemy masło orzechowe, rodzynki, sól i cynamon
3. Dodajemy miód i mieszamy całość ręką
4. Na koniec dodajemy wodę aż do uzyskania kleistej konsystencji
5. Kładziemy masę na wyłożoną papierem do pieczenia płaską blaszkę z piekarnika i rozprowadzamy
6. Jeśli wolimy bardziej chrupiącą wersję rozprowadzamy cienko- osobiście wolę kiedy granola nie jest chrupka, więc rozprowadzam masę grubiej, niekoniecznie na całej blaszce
7. Czynność ułatwimy sobie poprzez zmoczenie dłoni w wodzie
8. Całość lekko przyklepujemy i kroimy w dowolny kształt
9. Pieczemy w 160° przez około 45 minut