1. Dynię obierz ze skóry, pokrój w kostkę i uduś lub upiecz do momentu aż będzie miękka.
2. Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni.
2. Umieść wszystkie składniki – poza słonecznikiem – w pojemniku blendera i miksuj do uzyskania jednolitej pasty. Na koniec dodaj uprażone ziarna łuskanego słonecznika i zblenduj, tak aby dało się wyczuć nie do końca rozdrobnione ziarna.
3. Podawaj posypaną białym i czarnym sezamem do pieczywa lub jako farsz w tortilli.
1. Dynię obierz ze skóry, pokrój w kostkę i uduś lub upiecz do momentu aż będzie miękka.
2. Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni.
2. Umieść wszystkie składniki – poza słonecznikiem – w pojemniku blendera i miksuj do uzyskania jednolitej pasty. Na koniec dodaj uprażone ziarna łuskanego słonecznika i zblenduj, tak aby dało się wyczuć nie do końca rozdrobnione ziarna.
3. Podawaj posypaną białym i czarnym sezamem do pieczywa lub jako farsz w tortilli.