Menu

Owsianka z masłem orzechowo – kokosowym

Przepis z bloga: jadlonomia.com
  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • 4 łyżki masła orzechowo - kokosowego Primavika
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • szczypta soli
  • 2 brzoskwinie
  • oraz: łyżka płatków kokosowych, delikatnie uprażonych na suchej patelni i syrop z agawy lub inny ulubiony syrop

Jak przygotować

Krok po kroku

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, brzoskwinie pozbawić pestek, przekroić na pół i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut.
W międzyczasie płatki zalać mlekiem roślinnym, dodać cukier oraz sól i gotować na niedużym ogniu przez 6 - 8 minut, czyli do czasu, aż płatki wchłoną cały płyn. Na sam koniec dodać masło orzechowe i delikatnie zamieszać.
Upieczone brzoskwinie pokroić na ćwiartki lub ósemki, owsiankę podawać z gorącymi brzoskwiniami, skropioną syropem z agawy oraz posypaną płatkami kokosowymi.


Wykorzystano

Masło orzechowe z wiórkami kokosowymi Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, brzoskwinie pozbawić pestek, przekroić na pół i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut.
W międzyczasie płatki zalać mlekiem roślinnym, dodać cukier oraz sól i gotować na niedużym ogniu przez 6 - 8 minut, czyli do czasu, aż płatki wchłoną cały płyn. Na sam koniec dodać masło orzechowe i delikatnie zamieszać.
Upieczone brzoskwinie pokroić na ćwiartki lub ósemki, owsiankę podawać z gorącymi brzoskwiniami, skropioną syropem z agawy oraz posypaną płatkami kokosowymi.


Inne przepisy od Jadłonomia