Menu

Owsianka orzechowo – bananowa

Przepis z bloga: justcook.blox.pl
  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • szklanka mleka
  • pół szklanki płatków owsianych górskich
  • 1 łyżeczka masła z orzechów laskowych
  • pół banana
  • garść orzechów laskowych
  • łyżka ulubionego płynnego miodu
  • Uznaniowo: łyżeczka ziaren słonecznika

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Mleko przelewamy do garnka i podgrzewamy na średnim ogniu. Dodajemy łyżeczkę masła orzechowego i mieszamy (np. trzepaczką).

2. Do gorącego mleka wsypujemy płatki, mieszamy na małym ogniu. Orzechy laskowe rozdrabniamy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka po około 10 minutach.

3. Banana kroimy wzdłuż na pół, a następne na małe paseczki. Dodajemy do owsianki. Po minucie garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy łyżkę miodu i całość dokładnie mieszamy.

4. Owsiankę przedkładamy do miseczki, posypujemy ziarnami słonecznika.

Wykorzystano

Masło z laskowych prażone

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Mleko przelewamy do garnka i podgrzewamy na średnim ogniu. Dodajemy łyżeczkę masła orzechowego i mieszamy (np. trzepaczką).

2. Do gorącego mleka wsypujemy płatki, mieszamy na małym ogniu. Orzechy laskowe rozdrabniamy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka po około 10 minutach.

3. Banana kroimy wzdłuż na pół, a następne na małe paseczki. Dodajemy do owsianki. Po minucie garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy łyżkę miodu i całość dokładnie mieszamy.

4. Owsiankę przedkładamy do miseczki, posypujemy ziarnami słonecznika.

Inne przepisy od Just Cook