1. Mleko przelewamy do garnka i podgrzewamy na średnim ogniu. Dodajemy łyżeczkę masła orzechowego i mieszamy (np. trzepaczką).
2. Do gorącego mleka wsypujemy płatki, mieszamy na małym ogniu. Orzechy laskowe rozdrabniamy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka po około 10 minutach.
3. Banana kroimy wzdłuż na pół, a następne na małe paseczki. Dodajemy do owsianki. Po minucie garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy łyżkę miodu i całość dokładnie mieszamy.
4. Owsiankę przedkładamy do miseczki, posypujemy ziarnami słonecznika.
1. Mleko przelewamy do garnka i podgrzewamy na średnim ogniu. Dodajemy łyżeczkę masła orzechowego i mieszamy (np. trzepaczką).
2. Do gorącego mleka wsypujemy płatki, mieszamy na małym ogniu. Orzechy laskowe rozdrabniamy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka po około 10 minutach.
3. Banana kroimy wzdłuż na pół, a następne na małe paseczki. Dodajemy do owsianki. Po minucie garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy łyżkę miodu i całość dokładnie mieszamy.
4. Owsiankę przedkładamy do miseczki, posypujemy ziarnami słonecznika.