Menu

Owsianka bananowa z orzechami

  • Czas: 20
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • banan – 1 szt
  • pasta tahini Primavika – 1 łyżka
  • masło migdałowe Primavika – 1 łyżka
  • płatki owsiane – 3 łyżki
  • mleko 2% – 100 ml
  • miód – 1 łyżki
  • jabłko – 1 szt
  • orzechy laskowe
  • migdały

Jak przygotować

Krok po kroku

Płatki owsiane gotujemy z mlekiem.
Po ugotowaniu dodajemy banana, pastę tahini, masło migdałowe oraz łyżkę miodu miksujemy na gładki krem.
Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy a patelnię, dodajemy orzechy, migdały oraz pozostał miód, podprażamy kilka minut ( do zbrązowienia ).
Owsiankę i bakalie wkładamy naprzemiennie do słoiczka.

Zajadamy!
Smacznego!

Wykorzystano

Tahini naturalne

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Płatki owsiane gotujemy z mlekiem.
Po ugotowaniu dodajemy banana, pastę tahini, masło migdałowe oraz łyżkę miodu miksujemy na gładki krem.
Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy a patelnię, dodajemy orzechy, migdały oraz pozostał miód, podprażamy kilka minut ( do zbrązowienia ).
Owsiankę i bakalie wkładamy naprzemiennie do słoiczka.

Zajadamy!
Smacznego!

Inne przepisy od Ostra na słodko