Menu

Owsiane muffiny migdałowe

  • Czas: 30
  • Osób: 3
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 2 nieduże banany
  • 1/3 szklanki masła migdałowego Primavika
  • 1 jajko
  • 2 łyżki miodu lub syropu z agawy
  • 2 łyżki mleka
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 1/2 szklanki mąki owsianej (lub zmielonych płatków)
  • 1/3 szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 pasek gorzkiej czekolady

Jak przygotować

Krok po kroku

Banany rozgniatamy na papkę i łączymy ze wszystkimi mokrymi składnikami (jajko, mleko, masło migdałowe, syrop z agawy). W osobnej misce mieszamy ksylitol, makę owsianą, płatki owsiane i proszek do pieczenia. Łączymy zawartość obu misek, dodajemy posiekaną gorzką czekoladę. Masę przekładamy do silikonowych foremek, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut, do ładnego zarumienienia.

Wykorzystano

Masło migdałowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Banany rozgniatamy na papkę i łączymy ze wszystkimi mokrymi składnikami (jajko, mleko, masło migdałowe, syrop z agawy). W osobnej misce mieszamy ksylitol, makę owsianą, płatki owsiane i proszek do pieczenia. Łączymy zawartość obu misek, dodajemy posiekaną gorzką czekoladę. Masę przekładamy do silikonowych foremek, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 15-20 minut, do ładnego zarumienienia.