1. Mleko doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy kaszę i mieszając gotujemy aż wchłonie cały płyn (ok. 20 minut). Odstawiamy do wystygnięcia.
2. Dodajemy masło z nerkowców, wiórki kokosowe, syrop z agawy i widelcem dokładnie mieszamy.
3. Z tak powstałej masy w rękach formujemy małe kuleczki, natykamy je na drewniane wykałaczki i obtaczamy w amarantusie (lub orzeszkach).
4. W małym garnuszku w 1/4 szklanki mleka sojowego rozpuszczamy czekoladę.
5. Kuleczki delikatnie zanurzamy w czekoladzie tak żeby całe pokryły się czekoladą a następnie odstawiamy do kubka (uważając żeby się nie stykały) i wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny (najlepiej na całą noc) żeby czekolada zastygła.
1. Mleko doprowadzamy do wrzenia, następnie wrzucamy kaszę i mieszając gotujemy aż wchłonie cały płyn (ok. 20 minut). Odstawiamy do wystygnięcia.
2. Dodajemy masło z nerkowców, wiórki kokosowe, syrop z agawy i widelcem dokładnie mieszamy.
3. Z tak powstałej masy w rękach formujemy małe kuleczki, natykamy je na drewniane wykałaczki i obtaczamy w amarantusie (lub orzeszkach).
4. W małym garnuszku w 1/4 szklanki mleka sojowego rozpuszczamy czekoladę.
5. Kuleczki delikatnie zanurzamy w czekoladzie tak żeby całe pokryły się czekoladą a następnie odstawiamy do kubka (uważając żeby się nie stykały) i wkładamy do lodówki na minimum dwie godziny (najlepiej na całą noc) żeby czekolada zastygła.