Menu

Orzechowo czekoladowe batony

  • Czas: 20
  • Osób: 3
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 300 g płatków owsianych
  • 100 g odzywki białkowej
  • 3 łyżki miodu naturalnego
  • 3 łyżki masła orzechowego czekoladowego
  • 30 g posiekanych orzechów włoskich
  • 30 g posiekanych i podprażonych orzechów ziemnych
  • 1 łyżka kakao
  • kilka łyżek mleka

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystkie składniki wymieszać w misce ręką dolewając mleka, tak żeby składniki się połączyły. Wyłożyć do foremki, dociskając ręką. Odstawić na 2-3 h do lodówki. po tym czasie masę wyjąć z formy i pokroić na batony.
Czekoladę rozpuścić na parze. Każdy batonik zanurzać w czekoladzie, tak żeby czekolada pokryła spód i boki. Odkładać batoniki na papier do pieczenia, tak żeby czekolada zastygła. Batony można przechowywać w zamrażarce i wyjmować na ok 20 min przed spożyciem

Wykorzystano

Masło orzechowe kakaowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystkie składniki wymieszać w misce ręką dolewając mleka, tak żeby składniki się połączyły. Wyłożyć do foremki, dociskając ręką. Odstawić na 2-3 h do lodówki. po tym czasie masę wyjąć z formy i pokroić na batony.
Czekoladę rozpuścić na parze. Każdy batonik zanurzać w czekoladzie, tak żeby czekolada pokryła spód i boki. Odkładać batoniki na papier do pieczenia, tak żeby czekolada zastygła. Batony można przechowywać w zamrażarce i wyjmować na ok 20 min przed spożyciem

Inne przepisy tego autora