1. Składniki na marynatę wymieszać. Tofu pokroić w paski (powinny nam wyjść 24 sztuki), zalać marynatą i odstawić na 10 min,
2. Marchewkę obrać i pokroić w cienkie bazki, posiekać szczypiorek,
3. Składniki na sos wymieszać i wstawić do lodówki,
4. Zamarynowane tofu podsmażyć na złoto na patelni i odstawic do przestygnięcia.
5. Makaron sojowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.
6. Arkusz papieru ryżowego zanurzyć w ciepłej wodzie na kilka sekund, następnie ułożyć na desce do krojenia, posmarować wnętrze sosem przy pomocy pędzelka silikonowego. Na arkuszu układać po kolei: 2 paski tofu, odrobinę makaronu, kilka pasków marchewek, 2-3 listki szpinaku, posypać szczypiorkiem i zawijać (najpierw przykryć farsz dolną częścią arkusza, później zagiąć oba boki, następnie zwinąć sajgonkę tak by całość stworzyła zgrabną paczuszkę).
7. Zjadać maczając w pozostałym sosie.
1. Składniki na marynatę wymieszać. Tofu pokroić w paski (powinny nam wyjść 24 sztuki), zalać marynatą i odstawić na 10 min,
2. Marchewkę obrać i pokroić w cienkie bazki, posiekać szczypiorek,
3. Składniki na sos wymieszać i wstawić do lodówki,
4. Zamarynowane tofu podsmażyć na złoto na patelni i odstawic do przestygnięcia.
5. Makaron sojowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.
6. Arkusz papieru ryżowego zanurzyć w ciepłej wodzie na kilka sekund, następnie ułożyć na desce do krojenia, posmarować wnętrze sosem przy pomocy pędzelka silikonowego. Na arkuszu układać po kolei: 2 paski tofu, odrobinę makaronu, kilka pasków marchewek, 2-3 listki szpinaku, posypać szczypiorkiem i zawijać (najpierw przykryć farsz dolną częścią arkusza, później zagiąć oba boki, następnie zwinąć sajgonkę tak by całość stworzyła zgrabną paczuszkę).
7. Zjadać maczając w pozostałym sosie.