1. Banany dokładnie rozgnieść widelcem na,
2. Płatki owsiane i masło orzechowe dodać do bananów, dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut,
3. Zwilżonymi dłońmi nabierać ciasto i rolować w kulki lekko większe od orzecha włoskiego,
4. Kulki układać w równych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
5. Każde ciasteczko zgnieść lekko wilgotną dłonią, żeby miało wysokość około 1 cm,
6. Blaszkę z ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st C, piec około 20 minut.
7. Po tym czasie wyjąć i studzić na kratce.
1. Banany dokładnie rozgnieść widelcem na,
2. Płatki owsiane i masło orzechowe dodać do bananów, dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut,
3. Zwilżonymi dłońmi nabierać ciasto i rolować w kulki lekko większe od orzecha włoskiego,
4. Kulki układać w równych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
5. Każde ciasteczko zgnieść lekko wilgotną dłonią, żeby miało wysokość około 1 cm,
6. Blaszkę z ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st C, piec około 20 minut.
7. Po tym czasie wyjąć i studzić na kratce.