Menu

Orzechowe ciasteczka owsiane

Przepis z bloga: grochemogarnek.pl
  • Czas: 60
  • Osób: 1
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1,5 szklanki płatków owsianych
  • 2 dojrzałe banany
  • 5 czubatych łyżek masła orzechowego "MIX orzechów crunchy Primaviki"
  • opcjonalne dodatki np. suszona żurawina, cynamon, czekoladowe groszki itp.

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Banany dokładnie rozgnieść widelcem na,
2. Płatki owsiane i masło orzechowe dodać do bananów, dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut,
3. Zwilżonymi dłońmi nabierać ciasto i rolować w kulki lekko większe od orzecha włoskiego,
4. Kulki układać w równych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
5. Każde ciasteczko zgnieść lekko wilgotną dłonią, żeby miało wysokość około 1 cm,
6. Blaszkę z ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st C, piec około 20 minut.
7. Po tym czasie wyjąć i studzić na kratce.

Wykorzystano

Mix orzechowy crunchy

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Banany dokładnie rozgnieść widelcem na,
2. Płatki owsiane i masło orzechowe dodać do bananów, dobrze wymieszać i odstawić na 10 minut,
3. Zwilżonymi dłońmi nabierać ciasto i rolować w kulki lekko większe od orzecha włoskiego,
4. Kulki układać w równych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,
5. Każde ciasteczko zgnieść lekko wilgotną dłonią, żeby miało wysokość około 1 cm,
6. Blaszkę z ciasteczkami wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st C, piec około 20 minut.
7. Po tym czasie wyjąć i studzić na kratce.

Inne przepisy od Grochem o Garnek