Mąkę, wodę, oliwę z oliwek, przyprawy i posiekane zioła mieszamy dokładnie, żeby nie było grudek. Odstawiamy na około godzinę, żeby ciasto zgęstniało. Patelnię rozgrzewamy, smarujemy olejem kokosowym. Mieszamy ciasto łyżką i wylewamy na dobrze nagrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu około 7-10 minut. Gdy ciasto będzie już tylko lekko wilgotne od góry, wykładamy na jedną połowę kawałki strogonowa (bez nadmiaru sosu). Za pomocą łopatki składamy placek na pół i smażymy jeszcze przez 3-4 minuty.
Usmażony placek przekładamy na talerz. Możemy podać z kwaśną śmietaną (opcjonalnie).
Dobra rada: ciasto na omlet możemy przygotować wieczorem – miskę z ciastem przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.
Mąkę, wodę, oliwę z oliwek, przyprawy i posiekane zioła mieszamy dokładnie, żeby nie było grudek. Odstawiamy na około godzinę, żeby ciasto zgęstniało. Patelnię rozgrzewamy, smarujemy olejem kokosowym. Mieszamy ciasto łyżką i wylewamy na dobrze nagrzaną patelnię. Smażymy na małym ogniu około 7-10 minut. Gdy ciasto będzie już tylko lekko wilgotne od góry, wykładamy na jedną połowę kawałki strogonowa (bez nadmiaru sosu). Za pomocą łopatki składamy placek na pół i smażymy jeszcze przez 3-4 minuty.
Usmażony placek przekładamy na talerz. Możemy podać z kwaśną śmietaną (opcjonalnie).
Dobra rada: ciasto na omlet możemy przygotować wieczorem – miskę z ciastem przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.