Menu

Muffinki bananowo-orzechowe

  • Czas: 30
  • Osób: 4
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • dojrzały banan
  • ok 100g masła orzechowego
  • ok 50 ml mleka roślinnego lub zwykłego
  • 1 małe jajko
  • 2/3 łyżeczki sody oczyszczonej
  • małą szczyptę soli
  • łyżkę mąki pszennej pełnoziarnistej

Jak przygotować

Krok po kroku

Składniki po prostu miksujemy ze sobą. Na koniec, do ciasta możemy dodać jeszcze kilka suszonych żurawin lub pokruszoną gorzką czekoladę. Babeczki pieczemy 20-30 min. w temperaturze 160 st. c. Babeczki idealnie sprawdzają się do drugiego śniadania lub na podwieczorek.

Wykorzystano

Masło orzechowe ACTIVE 100% orzeszków arachidowych

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Składniki po prostu miksujemy ze sobą. Na koniec, do ciasta możemy dodać jeszcze kilka suszonych żurawin lub pokruszoną gorzką czekoladę. Babeczki pieczemy 20-30 min. w temperaturze 160 st. c. Babeczki idealnie sprawdzają się do drugiego śniadania lub na podwieczorek.