Masło orzechowe przekładamy do rondelka, dodajemy miód i podgrzewamy na bardzo małym ogniu aż się rozpuści. Do większej miski wsypujemy płatki owsiane, pestki słonecznika, kokos oraz mąkę, mieszamy po czym dodajemy masło z miodem, wbijamy jajko i wyrabiamy lepiące ciasto. Następnie formujemy z niego okrągłe ciasteczka (ciasto jest lepiące, dlatego polecam podsypywać dłonie mąką), układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st. C na ok 15 minut.
Masło orzechowe przekładamy do rondelka, dodajemy miód i podgrzewamy na bardzo małym ogniu aż się rozpuści. Do większej miski wsypujemy płatki owsiane, pestki słonecznika, kokos oraz mąkę, mieszamy po czym dodajemy masło z miodem, wbijamy jajko i wyrabiamy lepiące ciasto. Następnie formujemy z niego okrągłe ciasteczka (ciasto jest lepiące, dlatego polecam podsypywać dłonie mąką), układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st. C na ok 15 minut.