Menu

Mini tofurniki z masłem migdałowym i chia

  • Czas: 60
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 360 g tofu naturalnego
  • 2 łyżki masła migdałowego Primavika
  • 1 szklanka daktyli suszonych
  • 100ml mleka sojowego
  • 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżki chia
  • 2 łyżki mąki ryżowej
  • 2 łyżki syropu z daktyli

Jak przygotować

Krok po kroku

Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odsączyć z wody i przełożyć do wysokiego naczynia. Dokładnie zmiksować przy użyciu blendera.

Do dużej miski wrzucić tofu, wlać zmiksowane daktyle oraz mleko sojowe. Dokładnie zmiksować blenderem. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować.

Gotową masę przelać do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

Ciasto po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia, po czym wycinać małe tofurniki za pomocą foremki do wycinania ciastek.

Smacznego!

Wykorzystano

Masło migdałowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Daktyle zalać gorącą wodą i odstawić na 15 minut. Po tym czasie odsączyć z wody i przełożyć do wysokiego naczynia. Dokładnie zmiksować przy użyciu blendera.

Do dużej miski wrzucić tofu, wlać zmiksowane daktyle oraz mleko sojowe. Dokładnie zmiksować blenderem. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować.

Gotową masę przelać do prostokątnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

Ciasto po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia, po czym wycinać małe tofurniki za pomocą foremki do wycinania ciastek.

Smacznego!

Inne przepisy od 2VegeLovers