Menu

Minestrone

  • Czas: 60
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • - 3 ziemniaki;
  • - 1 mała pietruszka;
  • - 2 średnie marchewki;
  • - kawałek korzenia selera;
  • - 1 czerwona papryka;
  • - garść fasolki szparagowej;
  • - 1 mała puszka białej fasoli;
  • - kawałeczek dyni;
  • - 2 ząbki czosnku;
  • - 1 cebula;
  • - kawałek pora;
  • - kawałek kapusty;
  • - 1 mała cukinia;
  • - koncentrat pomidorowy Primaeco;
  • - bulion;
  • - około 120 g makaronu;
  • - tłuszcz do smażenia;
  • - ziele angielskie;
  • - pieprz;
  • - sól;
  • - liść laurowy;
  • - szczypta suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią;
  • - natka pietruszki.

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój na przykład w kostkę. Do garnka z dodatkiem tłuszczu wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz drobniutko posiekany czosnek. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki, pietruszkę, seler oraz marchewkę i podduś kilka minut. Całość możesz również włożyć do piekarnika i podpiec. Kolejno dodaj pozostałe warzywa, wlej bulion, przykryj i duś na wolnym ogniu do miękkości wszystkich warzyw. Na końcu dodaj przecier pomidorowy (ilość wg uznania) oraz przyprawy. Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Makaron dodaj do zupy przed podaniem. Posyp natką pietruszki.

Wykorzystano

Koncentrat pomidorowy Primaeco

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Wszystkie warzywa obierz, umyj i pokrój na przykład w kostkę. Do garnka z dodatkiem tłuszczu wrzuć pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz drobniutko posiekany czosnek. Następnie dodaj pokrojone ziemniaki, pietruszkę, seler oraz marchewkę i podduś kilka minut. Całość możesz również włożyć do piekarnika i podpiec. Kolejno dodaj pozostałe warzywa, wlej bulion, przykryj i duś na wolnym ogniu do miękkości wszystkich warzyw. Na końcu dodaj przecier pomidorowy (ilość wg uznania) oraz przyprawy. Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente, zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Makaron dodaj do zupy przed podaniem. Posyp natką pietruszki.

Inne przepisy tego autora