Menu

Migdałowe mini babeczki

  • Czas: 30
  • Osób: 6
  • Trudność: średnie
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 70 ml oleju
  • 50 ml wody
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 2 łyżki masła migdałowego

Jak przygotować

Krok po kroku

Jajko utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Dodać kolejno olej i wodę, ponownie wymieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na końcu dodać masło orzechowe, jeszcze raz zamieszać mikserem. Ciasto przekładać do foremek silikonowych na 3/4 ich wysokości.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około 25 minut.
Wystudzone babeczki można polukrować albo posypać cukrem pudrem.

Wykorzystano

Masło migdałowe Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

Jajko utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Dodać kolejno olej i wodę, ponownie wymieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na końcu dodać masło orzechowe, jeszcze raz zamieszać mikserem. Ciasto przekładać do foremek silikonowych na 3/4 ich wysokości.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około 25 minut.
Wystudzone babeczki można polukrować albo posypać cukrem pudrem.