W misce wymieszać mąki, len mielony, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. W oddzielnej misce wymieszać puree z persymony, ksylitol i masło migdałowe. Dodać "mokre" składniki do suchych i wymieszać mikserem. Następnie ciągle miksując dolewać stopniowo mleko kontrolując konsystencję - nie miksować zbyt długo, bo może wyjść zakalec! Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C. Pieczemy ciasto ok. 40-50 minut (do suchego patyczka), kroimy po ostudzeniu.
W misce wymieszać mąki, len mielony, cynamon, proszek do pieczenia i sodę. W oddzielnej misce wymieszać puree z persymony, ksylitol i masło migdałowe. Dodać "mokre" składniki do suchych i wymieszać mikserem. Następnie ciągle miksując dolewać stopniowo mleko kontrolując konsystencję - nie miksować zbyt długo, bo może wyjść zakalec! Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C. Pieczemy ciasto ok. 40-50 minut (do suchego patyczka), kroimy po ostudzeniu.