Biszkopty zmielić w mikserze, może być kielichowy do koktajlów. Dodać masło migdałowe oraz twarożek i dobrze wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na równe porcje, uformować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce. W tym czasie roztopić czekoladę, dodać oliwę i wymieszać. Patyczki do lizaków maczać w czekoladzie i od razu wciskać w schłodzone kulki, ponownie włożyć do lodówki by czekolada na patyczkach zastygła, tym sposobem patyczki nie będą przesuwały się wewnątrz ciasta podczas maczania ciasta w czekoladzie na etapie końcowym. Po schłodzeniu maczamy całe ciacho na patyku w płynnej czekoladzie i wkuwamy np w styropian, następnie przyklejamy ozdobne kwiatki cukrowe oraz posypujemy koralikami. Tak przygotowane lizaki ponownie wkładamy razem ze styropianem do lodówki do czasu aż czekolada na każdej kulce zastygnie. Dekorujemy patyczek ozdobną wstążeczką i częstujemy dzieciaki!
Biszkopty zmielić w mikserze, może być kielichowy do koktajlów. Dodać masło migdałowe oraz twarożek i dobrze wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na równe porcje, uformować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce. W tym czasie roztopić czekoladę, dodać oliwę i wymieszać. Patyczki do lizaków maczać w czekoladzie i od razu wciskać w schłodzone kulki, ponownie włożyć do lodówki by czekolada na patyczkach zastygła, tym sposobem patyczki nie będą przesuwały się wewnątrz ciasta podczas maczania ciasta w czekoladzie na etapie końcowym. Po schłodzeniu maczamy całe ciacho na patyku w płynnej czekoladzie i wkuwamy np w styropian, następnie przyklejamy ozdobne kwiatki cukrowe oraz posypujemy koralikami. Tak przygotowane lizaki ponownie wkładamy razem ze styropianem do lodówki do czasu aż czekolada na każdej kulce zastygnie. Dekorujemy patyczek ozdobną wstążeczką i częstujemy dzieciaki!