W jednej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek, sodę, cukier. W drugiej mleko koko, napój sojowy olej, ocet i wanilię. Wlewamy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy, aż do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Otrzymaną masę dzielimy na dwie, mniej więcej równe części.
Do jednej porcji dodajemy sok i skórkę z cytryny. Do drugiej słoiczek jagódki kamczackiej Primaviki.. Jeżeli mamy zwykłą foremkę do babki, smarujemy ją olejem, jeżeli silikonową - nic nie musimy robić. Nakładamy małymi warstwami ciasto do formy, na przemian cytrynowe i jagodowe, a następnie, po wlaniu ostatniej, delikatnie, JEDNOKROTNIE mieszamy łyżką.
Pieczemy przez około godzinę w temp. 180 st. C do tzw. suchego patyczka . Gotową babkę należy polukrować lukrem przyrządzonym z cukru pudru i soku z cytryny lub posypać cukrem pudrem! Gotowe! :)
W jednej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek, sodę, cukier. W drugiej mleko koko, napój sojowy olej, ocet i wanilię. Wlewamy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy, aż do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Otrzymaną masę dzielimy na dwie, mniej więcej równe części.
Do jednej porcji dodajemy sok i skórkę z cytryny. Do drugiej słoiczek jagódki kamczackiej Primaviki.. Jeżeli mamy zwykłą foremkę do babki, smarujemy ją olejem, jeżeli silikonową - nic nie musimy robić. Nakładamy małymi warstwami ciasto do formy, na przemian cytrynowe i jagodowe, a następnie, po wlaniu ostatniej, delikatnie, JEDNOKROTNIE mieszamy łyżką.
Pieczemy przez około godzinę w temp. 180 st. C do tzw. suchego patyczka . Gotową babkę należy polukrować lukrem przyrządzonym z cukru pudru i soku z cytryny lub posypać cukrem pudrem! Gotowe! :)