Cukinie myjemy, odcinamy końce i korzystając ze spiromatu lub tarki o małych oczkach robimy nitki spaghetti. Alternatywnie możemy zrobić tagliatelle używając zwykłej obieraczki, obierając cukinię długimi pociągnięciami, aż do pestek. Solimy, mieszamy i odstawiamy na bok.
W kielichu blendera umieszczamy obrane awokado bez pestki, oliwę, tahinę, sok z cytryny i starty ząbek czosnku. Miksujemy na do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli sos jest za gęsty dodajemy wody (uważając, by nie dodać jej za dużo gdyż cukinia puści sok i dodatkowo rozrzedzi sos). Solimy, dodajemy posiekaną papryczkę chilli i mieszamy.
Makaron mieszamy z sosem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.
Cukinie myjemy, odcinamy końce i korzystając ze spiromatu lub tarki o małych oczkach robimy nitki spaghetti. Alternatywnie możemy zrobić tagliatelle używając zwykłej obieraczki, obierając cukinię długimi pociągnięciami, aż do pestek. Solimy, mieszamy i odstawiamy na bok.
W kielichu blendera umieszczamy obrane awokado bez pestki, oliwę, tahinę, sok z cytryny i starty ząbek czosnku. Miksujemy na do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli sos jest za gęsty dodajemy wody (uważając, by nie dodać jej za dużo gdyż cukinia puści sok i dodatkowo rozrzedzi sos). Solimy, dodajemy posiekaną papryczkę chilli i mieszamy.
Makaron mieszamy z sosem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.