1. Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy na parze. Szczypiorek drobno siekamy.
2. W garnuszku łączymy wodę, masło orzechowe i sos sojowy. Gotujemy, mieszając trzepaczką, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
3. Na talerze nakładamy makaron i brokuły, polewamy gorącym sosem orzechowym. Przed podaniem każdą porcję posypujemy szczypiorkiem.
1. Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy na parze. Szczypiorek drobno siekamy.
2. W garnuszku łączymy wodę, masło orzechowe i sos sojowy. Gotujemy, mieszając trzepaczką, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
3. Na talerze nakładamy makaron i brokuły, polewamy gorącym sosem orzechowym. Przed podaniem każdą porcję posypujemy szczypiorkiem.