Śmietanę ubij mikserem, do momentu kiedy trzepaczka będzie pozostawiała ślad. Nie można ubić śmietany na sztywno, bo wtedy lody nie będą o pożądanej konsystencji. Dodaj cukier puder.
W misie blendera umieść serek i masło, zmiksuj na gładką masę.
Do naczynia przelej masę z miksera i dodaj ubitą śmietanę, połącz masy delikatnie.
Dodaj sosy i delikatnie wmieszaj, tak aby powstały piękne kolorowe smugi.
Lody mrozimy 4 godziny, po tym czasie są gotowe do zjedzenia.
Jeśli nie zjecie ich w domu na raz w całości, lody po dłuższym mrożeniu stwardnieją. Wtedy wyciągnij je 15 minut przed planowym spożyciem, aby znów miały kremową konsystencję.
Śmietanę ubij mikserem, do momentu kiedy trzepaczka będzie pozostawiała ślad. Nie można ubić śmietany na sztywno, bo wtedy lody nie będą o pożądanej konsystencji. Dodaj cukier puder.
W misie blendera umieść serek i masło, zmiksuj na gładką masę.
Do naczynia przelej masę z miksera i dodaj ubitą śmietanę, połącz masy delikatnie.
Dodaj sosy i delikatnie wmieszaj, tak aby powstały piękne kolorowe smugi.
Lody mrozimy 4 godziny, po tym czasie są gotowe do zjedzenia.
Jeśli nie zjecie ich w domu na raz w całości, lody po dłuższym mrożeniu stwardnieją. Wtedy wyciągnij je 15 minut przed planowym spożyciem, aby znów miały kremową konsystencję.