Menu

Lody bananowo-czekoladowo-orzechowe

  • Czas: 90
  • Osób: 2
  • Trudność: łatwe
Dodaj swój przepis

Co kupić?

Potrzebne składniki

  • 3 dojrzałe banany
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki masła orzechowego bez soli i cukru Primavika
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Banany obierz ze skórki, pokrój na kawałki i wrzuć do zamrażalnika na 1-2 h.
2. W pojemnika od blendera umieść wszystkie pozostałe składniki, dodaj zamrożone banany i wymieszaj do momentu uzyskania jednolitej masy.
3. Przelej masę do plastikowego pojemnika, zamknij go szczelnie i umieść w zamrażalniku na 2-4 h.

TIP: Przed podaniem wyjmij pojemnik z zamrażalnika, aby lody trochę się rozmroziły. Podawaj posypane kruszonymi orzechami arachidowymi (ziemnymi) oraz gorzką czekoladą.

Wykorzystano

Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru Primavika

Inne przepisy z tym produktem

Jak przygotować

Krok po kroku

1. Banany obierz ze skórki, pokrój na kawałki i wrzuć do zamrażalnika na 1-2 h.
2. W pojemnika od blendera umieść wszystkie pozostałe składniki, dodaj zamrożone banany i wymieszaj do momentu uzyskania jednolitej masy.
3. Przelej masę do plastikowego pojemnika, zamknij go szczelnie i umieść w zamrażalniku na 2-4 h.

TIP: Przed podaniem wyjmij pojemnik z zamrażalnika, aby lody trochę się rozmroziły. Podawaj posypane kruszonymi orzechami arachidowymi (ziemnymi) oraz gorzką czekoladą.

Inne przepisy tego autora