Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu, jak na opakowaniu. Do blendera lub kielicha Thermomixa dorzucamy ostudzoną kaszę. Dodajemy masło orzechowe, połamaną tabliczkę czekolady, syrop i kakao oraz olej kokosowy. Blendujemy na gładką masę. Możemy opcjonalnie dodać orzechy lub bakalie. Z masy formujemy kulki mocy wielkości orzecha włoskiego. Możemy obtaczać też w kakao lub wiórkach kokosowych. Układaamy na talerzu lub tacce. Najlepiej schłodzić kulki kwadrans w lodówce, ale można też zjadać od razu.
Kulki mocy przechowujemy w lodówce tydzień.
Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu, jak na opakowaniu. Do blendera lub kielicha Thermomixa dorzucamy ostudzoną kaszę. Dodajemy masło orzechowe, połamaną tabliczkę czekolady, syrop i kakao oraz olej kokosowy. Blendujemy na gładką masę. Możemy opcjonalnie dodać orzechy lub bakalie. Z masy formujemy kulki mocy wielkości orzecha włoskiego. Możemy obtaczać też w kakao lub wiórkach kokosowych. Układaamy na talerzu lub tacce. Najlepiej schłodzić kulki kwadrans w lodówce, ale można też zjadać od razu.
Kulki mocy przechowujemy w lodówce tydzień.